ВМРО поиска: Затворете центровете за мигранти в София!

Имало риск от зарази и престъпления
20
ВМРО поиска: Затворете центровете за мигранти в София!
Снимка: БГНЕС, архив

Общинските съветници от ВМРО – БНД в София са твърдо "за" премахването на мигрантските центрове в кв. "Овча Купел", "Враждебна" и "Военна рампа". Също така те са против разкриването на нови такива на територията на столицата, и на територията на Република България, съобщиха от пресцентъра на ВМРО.

Още по темата
 

Според Воеводите гражданите на София не са забравили кризата от 2013 г., когато на територията на държавата ни бяха допуснати нелегални имигранти от Африка и арабския свят. Мигрантските центрове в споменатите райони на София бяха препълнени и проблемите за жителите на тези квартали не закъсняха – ограбени магазини, кражби, сбивания по улиците, изплашени жени (обект на сексуален тормоз от нелегалните мигранти), изнасилвания - дело на същите мигранти, трафик на хора без документи, както и пренос на пари и багажи с неясен произход.

"Наръганата с нож Вики, изнасилената студентка от Нов български университет, двата сигнала за изоставен багаж в центъра на София са част от случаите, които говорят, че не бива да има мигрански центрове на територията на столицата. Но освен това жителите на кварталите "Овча купел", "Враждебна", "Орландовци" и "Надежда" алармираха чрез множество протести за напрежението в районите с мигрантски центрове. Свободното придвижване на мигрантите превърна пл. "Лъвов мост" в територия, през която жителите и гостите на столицата ни се страхуваха да преминават. Понастоящем и днес територията на Лъвов мост е събирателен център на станция на метро, спирки на автобуси и трамваи, които се използват от по-възрастното население, за да достигнат до Женския пазар. Предстои нова опасност Лъвов мост да се превърне в афро-азиатска стена, през която преминаването да е невъзможно, нежелателно и опасно", пише в съобщението.

Оттам припомнят, че мюфтийството се възползва от количеството мигранти с мюсюлманско вероизповедание и се повдигна въпроса за втора джамия в София.

Разрешително за строителство на втора джамия няма, но ВМРО разкри наличието на такива нелегални храмове в кварталите "Люлин", "Орландовци" и "Кремиковци". Това са обекти, които се посещават и от мигранти с неясни идеология, цели и занимания.

"Новата мигрантска вълна от Турция към България може да бъде преносител на бойци на Ислямска държава. Съществува риск от разрастване на радикалните ислямски течения, каквито имаше в махалата в Пазарджик. Неконтролируемото навлизане на територията на страната ни може да донесе различни болести и епидемии", категоричен е Владимир Митов – председател на ВМРО – София и общински съветник в Столичния общински съвет.

"Новото нахлуване на нелегални мигранти от Турция заплашва препълването на мигрантските центрове, както и нуждата за откриване на нови такива. Ние от ВМРО заставаме зад гражданите на София и алармираме, че сигурността в столицата и в страната ни ще бъде застрашена. Затова съществуващите центрове в София, а и в други места на страната, трябва да бъдат закрити, а в случай на навлизане на нелегални мигранти през държавната граница, те да бъдат задържани в центрове до границата и депортирани обратно в страните си по произход", смятат воеводите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: ВМРОмигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
до Камелия преди 4 години
Бре момиче, кой ти каза, че се пише воевода? Каква е тая дума. Защо не правите тест по грамотност и нямате ли редактори или да - и те са неграмотни? Пише се войвода и идва от водач при война!
18
0
 
10
 
! Отговори
Свършите си работата преди 4 години
Ами на територията на столицата не може , ама в провинцията може тока ли ?Там да изнасилват !Не!!!Никъде не може!Да пратят самолет германците и да си ги вземат,Никакъв транзит от тука!Нали Меркел ги вика - у тях да ходят !Стига тормозихте народа управляващи !500 г ни стигат
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Коментарите са свободни и изразяват мнения отношение.Останалите от които зависи, или ги касае пряко има други места и форми, за участие в решаването им.А като запознат, потвърди, че проблема е в липсата на правото хранителен контрол в района на общежитието. Което не е толкоз политически, колкото държавнически проблем. Бих подкрепил протест за засилено полицейско присъствие, но не и за преместването му.
16
0
 
7
 
! Отговори
ОВЧАкупел преди 4 години
До Анонимен 11Не е добре да се коментира, когато не се познава проблема. В радиус100м.около лагера има и 2детски градини, училище и се университет. В момента лагера в "Овча купел" не се охранява нито от Полицията, нито от Жандармерия. Детските градини нямат охрана, а в НБУ и 151охраната е невъоръжено и има достъп отвсякъде. На държавата не и пука нито за децата, нито за учениците, нито за студентите (имаше изнасилена студентка). Лагера в Турция трябва да се премести и ще струва много по-евтино.
15
7
 
7
 
! Отговори
а бе,тикви преди 4 години
Малко изоставени села ли има та ги пъхате в София!?Слагайте ги по къщята,дайте им по една мотика и да бачкат!Безплатен хляб няма!
14
0
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
До 14. Няма как да стане вече това с открит тип вече. Ако се разреши значи си заслужаваме съдбата. Иначе ВМРО правят каквото могат.
13
0
 
12
 
! Отговори
мак преди 4 години
Няма да се учудя, ако ЕС поиска нови центрове и обещае кинти, а нашите ще се съгласят. И ще бъдат от отворен тип, щото никой не се сеща, какво иска населението, важни са само нЕкви права на ордите.
12
1
 
15
 
! Отговори
НОВА ЛИНИЯ преди 4 години
ДА СЕ СЪЗДАДЕ , АГЕНЦИЯ ЗА РЕПАТРИРАНЕ НА НЕЛЕГАЛНИТЕ МИГРАНТИ В РОДНИТЕ ИМ СТРАНИ!ТРАНСПОРТА ДО ТЯХ , ДА Е ПО ЛИНИЯТА НА ФРОНТЕКС!
11
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ги чувам пишман воеводите. София има достатъчно силов ресурс, да не позволява нарушаване на обществения ред. Ако не и стига, шкембе войвода да задейства армията.Ако центъра е на майка си, кой ще плаща командировъчните. Отделно, вътре се работи с мигранатите. И рестрикционните режими също са решение.
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако сега, когато са във властта и то със зам. министър-председател по въпросите на Иначе сте напълно прави.сигурността, не се справят с положението, то кога? Стига думи, искаме дела, ВМРО! Иначе сте напълно прави.
9
1
 
11
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 4 години
В БЪЛГАРИЯ , НЯМА МЯСТО ЗА МИГРАНТИ ОТ АРАБСКИТЕ И АФРИКАНСКИТЕ СТРАНИ.ТОВА НЕ СА МИГРАНТИ ОТ ВОЙНАТА В СИРИЯ!ТОВА СА ИКОНОМИЧЕСКИ СКИТНИЦИ , НОСЕЩИ СЪС СЕБЕ СИ , БОЛЕСТИ , ТЕРОРИЗЪМ И ПРИМИТИВНО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ЗАОБИКАЛЯЩАТА ГИ ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ!НЯМАМЕ НУЖДА ОТ ПОДОБНИ ХОРА!РУСКО-КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ *** НИ СТИГАТ!ЗАТВОРЕТЕ ГРАНИЦИТЕ И ЛИКВИДИРАЙТЕ ЛАГЕРИТЕ ЗА БЕЖАНЦИ!БЪЛГАРИЯ ---НАД ВСИЧКО!!!!!!
8
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 4 години
Каракачанов си противоречи. Хем продава паспорти на арабески хем не ги иска тук.
7
5
 
8
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
ВоЕводите взеха да стават много нагли. Искат да обират само позитивите. Усетиха момента на недоволство и гледат да го яхнат. Така голяма политика не се прави!
6
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гърците са сбъркали,Каракачанов трябваше да е на корицата на бай ***!
5
7
 
13
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
ВМРО казват истината и за това са трън в очите на комунисти, турци и НПО-та.
4
3
 
20
 
! Отговори
ВМРО и Джамбазки преди 4 години
Още през 2016 ,когато Беше протестът срещу мигрантите в "Овча купел" обещаха преместване на лагера.Сегс сме 2020г.и той още си е там.А това е възможно най -непофходящото място за мигрантите.В радиус от 100 м.се намират две детски градини,151 СОУ с над 1000ученика,НБУ,Резиденция за възрастни,две общежития на МО с над 500семейства.
3
2
 
15
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Както винаги са прави. Браво.
2
5
 
28
 
! Отговори
шоп преди 4 години
Правилно!
1
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали сте управляващи, бе????? Кой трябва да ви свърши работата?